2023 YKS SONUÇLARI AÇIKLANDI

ÖSYM

Eğitim Yayın: 20 Temmuz 2023 - Perşembe - Güncelleme: 20.07.2023 11:43:00
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
163 okunma
Google News

2023 YKS sonuçları ÖSYM sayfasında açıklandı

YKS sonuçları, ÖSYM tarafından 20 Temmuz 2023 Perşembe günü sonuç sayfasında erişime açıldı. Sınav sonuçlarının açıklanmasının ardından ÖSYM sonuç sayfasında yoğunluk oluştu. YKS oturumlarından AYT sınavında ise sayısal alanında iki kişi, eşit ağırlık alanında bir kişi, sözel alanında ise bir kişi birinci oldu. Sınavın ardından öğrenciler, yaşamlarına yön tercih sürecini 27 Temmuz-8 Ağustos tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

 

YKS SONUÇLARI NASIL ÖĞRENİLİR?

YKS sonuçları 20 Temmuz 2023 Perşembe günü erişime açılmış olup, adaylara sonuç bilgi kağıdı gönderilmeyecek. Sınav sonucunu öğrenmek isteyen adaylar ÖSYM’nin https://sonuc.osym.gov.tr internet adresinden veya mobil uygulamasından öğrenebilecek.

TERCİH SÜRECİ İÇİN TARİH BELLİ OLDU

ÖSYM Başkanı Bayram Ali Ersoy, 2023-YKS sonuçlarına ilişkin basın toplantısı düzenledi.
Başarının bir ekip işi olduğunu dile getiren Ersoy, başta adaylar olmak üzere, sürece katkı sunan tüm öğretmenleri ve eğitim camiasını, adayları sınava hazırlayan velileri ve ailelerini tebrik etti.

Adayların başarılarının devamını dileyen Ersoy, adayların eğitimlerini en verimli şekilde tamamlayarak ülkeye faydalı vazifelerde bulunacağına dair inancının tam olduğunu kaydetti.

Ersoy, sınav sonuçlarının açıklanmasıyla tercih sürecinin de başladığını belirterek, “2023-YKS tercih işlemleri 27 Temmuz-8 Ağustos tarihleri arasında yapılacaktır. Adaylarımız öncelikle ilgi ve yeteneklerini dikkate almalı, tercih etmeyi düşündüğü bölümlerle ilgili meslekleri iyi araştırmalılar. Yayınlayacağımız kılavuzdan bölümlere ilişkin bilgileri dikkatlice okumalarını, tercih sürecinde profesyonel destek almalarını kendilerine tavsiye ediyorum. Yapacakları tercihlerin şimdiden hayırlı olmasını diliyorum.” diye konuştu.

ÖSYM Başkanı Ersoy, 2023-YKS’ye başvuran aday sayısı itibarıyla rekor kırıldığını, 3 milyon 500 binin üzerinde adayın sınava başvurduğunu bildirerek, “Sınavda sorulan sorular itibarıyla herhangi bir soru iptali ve cevap seçeneği değişikliği bulunmamaktadır. Dolayısıyla tertemiz bir YKS süreci tamamlanmıştır.” ifadelerini kullandı.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.